OVO JE DIJETA POMOĆU KOJE JE ADELE USPJELA DRASTIČNO SMRŠATI

Do sada je gotovo čitav svijet vidio zapanjujuću fizičku transformaciju pjevačice Adele, a mnogi se pitaju pomoću koje dijete je uspjela izgubiti više od 40 kilograma.

Naime, riječ je o sirtfood dijeti, koja zabranjuje konzumiranje prerađene hrane, šećera, punomasne mliječne proizvode i veliku količinu šrkoba. Adele je u intervjuu za Vogue navela da ne praktikuje povremeni post, koji je trenutno popularan način mršavljenja.

Sirtfood doručak koji je ona konzumirala sastoji se od sojinog jogurta, bobičastog voća, oraha i tamne čokolade. Druga opcija za doručak bila je sok od kelja, jabuke i limuna, prenosi Eat This, Not That.

Pjevačica već tri godine svakodnevno radi “kružni” trening, odnosno kombinuje kardio vježbe s vježbama za snagu. Za ručak je jela salatu od kelja sa peršunom, celerom, jabukama i orasima prelivenim maslinovim uljem i limunovim sokom.

Heljda je također neizostavna namirnica u sirtfood dijeti. Druga opcija za ručak bila je salata od heljde sa avokadom, paradjzom, hurmama i peršunom.

Za večeru je najčešće jela pečela pileća prsa sa salatom od kelja i luka prelivenom chili sosom. Sirtfood dijeta dozvoljava konzumiranje crvenog vina zato što je bogato aktivatorima sirtuina. Ipak, Adele najradije pije roze.

Bez obzira na to što je počela voditi zdrav život, priznaje da nerijetko ipak uživa u nezdravoj hrani.

  • Obožavam McDonalds. Moj obrok iz snova je Big Mac, McNuggetsi i pomrfit – kazala je za Vogue.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.