Donosimo vam recept za savršenu čokoladnu tortu od mandarina!
Mandarinu možete koristiti u pripremi raznih jelia, pogotovo svježim voćnim salatama.
Sok mandarine možete koristiti i u pripremi jela od tjestenine kao i u pripremi kolača. Danas provjerite kako se slažu mandarina i čokolada!
Potrebni sastojci:
50g neslanog maslaca
1dcl mlijeka
140g brašna
70g kakaaa u prahu
4 jaja
150g šećera u prahu
3 kašike likera od mandarina (naranča)
1/2 kašike octa
1/2 kašike ekstrakta vanilije mandarine za ukras
UPUTE ZA PRIPREMU
Zagrijte rernu na 180 stepeni i namastite posudu za pečenje.
Maslac otopite i ostavite da se hladi. Mlijeko zagrijete da bude mlako i stavite sastane.
U posebnoj posudi pomiješate brašno, kakao prah. Umutite žumanjke i dodajte ocat.
U drugoj posudi umutite bjelanjke jaja i šećer. Umutite maslac, liker od mandarina i ekstrakt vanilije. Brašno i maslac pomiješate te polagano dodajte mlijeko. U jednoj posudi pomiješate sve sastojke te stavite u posudu za pečenje otprilike 50 minuta. Prije posluživanja kolač dobro ohladite, posipajte šećerom i ukrasite kriškama mandarina.