OVO JE PET AROMATIZIRANIH VODA U KOJIMA ĆE SVI UŽIVATI

Okus vode, odnosno njen nedostatak okusa, može nas ponekad okrenuti slatkim sokovima koji su krcati šećerom.

Umjesto toga, dodajte vodi malo voća i bilja i učinite ju neodoljivom.

Krastavac + menta

Želite se osjećati mirno i opušteno? Nakon ove aromatizirane vode osjećat ćete se kao da ste upravo napustili wellness centar. Hrskavi krastavac savršeno se upotpunjava s osvježavajućom mentom, koja je prirodno umirujuća supstanca te može jako brzo ukloniti mučninu. Također, budući da krastavac sadrži uglavnom vodu pružit će odličnu hidrataciju vašem tijelu.

Jagoda + borovnica + kupina

Kada se sljedeći put suočite s “jednim od onih dana” dodajte ovu trojku u svoju vodu i tako na jednostavan (i ukusan) način podignite razinu energije. Bobičasto voće bogato je vitaminima, vlaknima i antioksidansima, jača vaš imunološki sistem, reducira upalne procese te pomaže probavnom sistemu.

 Borovnica + lavanda

Pod stresom ste? Ubacite ova dva sastojka u svoje piće! Lavanda ne samo što odlično miriše već pomaže kod anksioznosti i nesanice, stoga vam trenutno može popraviti raspoloženje. S druge strane, vitamini i ostale hranjive tvari u borovnicama (poput magnezija i vitamina C) također mogu smanjiti razinu stresa, a bogate su i vlaknima koja pomažu prilikom snižavanja krvnog pritiska.

Limun + maline

Razdražljivi ste? Probajte dodati ovaj dinamični dvojac u svoju vodu. Limun smanjuje stres i pomaže smiriti tijelo i um, dok su maline odličan izvor vitamina C koji podiže vaš imunološki sistem. Dodatna prednost je i njihov sladak okus (iako ne sadrže puno šećera).

Narandža + šipak

Ova kombinacija bogata je antioksidansima i hranjivim tvarima. Šipak je odličan za srce te pomaže u snižavanju krvnog pritiska i kolesterola. Također, može pomoći pri ublažavanju simptoma depresije. Poput šipka, i narandže su dobre za srce, te se bore protiv virusnih infekcija, smanjuju mogućnost za razvijanje dijabetesa pomažu i probavnom sistemu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DOBRE VIJESTI ZA PENZIONERE

0
Penzioneri korisnici Federalnog zavoda MIO još će samo jednu penziju, onu za mart, dobiti u visini trenutnih iznosa, nakon čega slijedi ponovno povećanje.