OVO JE RECEPT ZA NAJUKUSNIJE JAJE NA OKO

Svako ima neku svoju metodu za spremanje jaja na oko.

Neki ga vole s mekanim žumancem koji se prelije po bjelancu kad se probije viljuškom, dok drugi pak vole hrskavo zapržiti jaje s obje strane.

A tada se grupe ljubitelja jaja na oko dijele na još dvije: oni koji za prženje koriste maslac te oni koji koriste ulje.

Najbolje za to je punomasno vrhnje s postotkom masnoće između 35 i 38 posto. Za to se jednostavno stavi malo vrhnja u veliku tavu, posoli i popapri te ugrije na srednjoj vatri.

Potom se jaje oprezno stavi u vrhnje.

Zbog vrućine će se jaja „stisnuti“ – kao na maslacu ili ulju – međutim, zahvaljujući okusu vrhnja, jaja će dobiti jako finu aromu i bit će fino mekana. Istovremeno će se masnoća pobrinuti za to da se jaja polako karameliziraju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GUTERRES: POTREBAN POTPUNI PREKID VATRE U GAZI

0
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres u utorak se založio za potpuni prekid vatre u Pojasu Gaze i rekao da humanitarna pauza između Izraela i Hamasa ne rješava ključne probleme.