OVO JE SMAJLI KOJI JE NAJVIŠE KORIŠTEN U OVOJ GODINI

Smajli s dvije suze i širokim osmijehom je najčešće korišteni u ovoj godini.

Prema pisanju New York Timesa, pandemija je uticala na sve aspekte života, od mode do hrane, ali je jedna stvar ostala ista – smajliji koje šaljemo.

Prema podacima Unicode konzorcijuma, ponavlja se devet od deset onih iz 2019. godine, koja je bila posljednja godina sa objavljenom listom.

Crveno srce je bilo na drugom mjestu, dok broj jedan nije iznenadio stručnjake.

  • Mnogi ljudi mogu da se poistovjete sa tim, čak i ako statistika ne bi izgledala potpuno isto ako pitate generaciju Z – kaže Aleksandar Robertson, istraživač u Googleu.

Posmatrano po platformama, situacija je nešto drugačija. Na Twitteru je smajli s dvije suze i širokim osmijehom na drugom mjestu, dok su emoji koji plaču na prvom mjestu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE