OVO JE TAJNA: KAKO NAPRAVITI BEČKU ŠNICLU PO ORIGINALNOM RECEPTU

Jasno je da spremanje bečke šnicle nije teško, ali uvijek ima onih koji pokušavaju da neko jelo pripreme prvi put, kao i onih kojima će dobro doći precizni savjeti.

Šef kuhinje u uglednom bečkom restoranu Meissl & Schadn Jurgen Gschwendtner otkrio je nekoliko trikova pomoću kojih ćete svaki put napraviti originalnu bečku šniclu.

Jurgen kaže da se bečka šnicla uvijek mora praviti od teletine. Taj dio savjeta možda možete da prilagodite svom ukusu.

  • Klasična bečka šnicla debela je između 5 i 6 milimetara, a nakon što je istučemo, oko 3-4 milimetra – pojasnio je.
  • Za dobru smjesu za prženje trebaju vam jaja, so, glatko brašno i prezle. Nakon što se šnicla dobro posoli, u potpunosti se mora uvaljati u brašno da bi se kasnije mrvice dobro primile – kaže Jurgen.

Nakon što ste meso uvaljali u brašno, potopite ga u jaja. Za klasičnu bečku šniclu potrebno je 5 do 7 jaja.

  • Jaja ne smijete umutiti do kraja, neka se vidi razlika između bjelanca i žumanca, to je vrlo važno – naglasio je Jurgen.Nakon toga šniclu uvaljate u prezle i spremna je za prženje.

Savjete o prženju pogledajte u videu.

Kako napraviti savršeni bečki odrezak?

Nije svaki bečki odrezak – bečki odrezak. Šef kuhinje u uglednom bečkom restoranu Meissl & Schadn vam, korak po korak, pokazuje kako se radi pravi bečki odrezak.

Posted by Jutarnji on Friday, 25 September 2020

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OBILJEŽENA 125. GODIŠNJICA OTVORENJA: VIJEĆNICA JE PRKOSNI SIMBOL SARAJEVA

0
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u obraćanju je poručila da je Vijećnica simbol grada Sarajeva koji čuva sjećanje na sve dobro i zlo koje je zadesilo grad kroz historiju