OVO JE UKRAJINSKI VOJNIK KOJI JE UBIO PET OSOBA: POBJEGAO S KALAŠNJIKOVOM, UHVAĆEN JE

Vojnik ukrajinske Nacionalne garde ubio je pet zaštitara u tvornici oružja u središnjoj Ukrajini iz zasad nepoznatih razloga.

Ranio je još pet osoba pa pobjegao u šumu, javlja Reuters. Nekoliko sati kasnije je uhapšen.

Incident se dogodio rano jutros u Dnjepru u tvornici projektila Pivdenmaš tokom izdavanja oružja stražama.

Policija je saopćila da su među ranjenima četiri vojnika i jedna žena i odmah krenula u potragu za njim. Prema njihovim navodima, kod sebe je imao kalašnjikov i 200 metaka.

  • Prije svega, istraga će se suočiti s pitanjem – koji je bio motiv za počinjenje tako strašnog zločina? Proučit će se pitanje je li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u timu – rekao je zamjenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

Rekao je da će se istražiti kako je vojnik Artem Rjabčuk prošao ljekarsku komisiju koja mu je omogućila pristup oružju.

  • U svakom slučaju, pretrpjet će najstrožu kaznu za masovno ubistvo – rekao je Geraščenko.

Ukrajinske službe potvrdile su da napadač nije bio pod nadzorom te da ništa nije ukazivalo da ima psihičke probleme.

Služio je samo tri mjeseca, a ima 21 godinu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

RODITELJI NESTALE DANKE STIGLI KUĆI: U POLICIJI BILI VIŠE OD OSAM...

0
Roditelji nestale djevojčice iz Srbije Danke Ilić stigli su kasno sinoć kući iz policijske stanice gdje su saslušavani povodom nestanka kćerke.