OVO SU EGZOTIČNE DESTINACIJE OD KOJIH ZASTAJE DAH

Ako ne znate gdje bi mogli otputovati ovog ljeta možete se odlučiti za neku od ovih destinacija.

Pogledajte neka mjesta od kojih zastaje dah…

Oahu, Havaji

Surferska nacija Havaji – Oahu, je najveće havajsko ostrvo, koje je blagosloveno nevjerovatnim mjestima koja oduzimaju dah.

Od stijene u obliku srca na Mauiju, do Halona otvora u Oahuu, ovaj ostrvski grad je idealna destinacija, sa predivnim plažama, zalivima, zelenim dolinama, koje su često bile poleđina holivudskih klasika, kao što su Igre gladi i Park iz doba Jure.

Kankun, Meksiko

Krećući se jugoistočno, prema jukatanskom poluostrvu, nailazimo na predivni grad Kankun u Meksiku. Smješten u Karipskom moru, ovaj grad je najpoznatiji po svom konceptu očuvanja morskog života, što najviše privlači turiste.

Najbolji dio ovog koncepta je podvodni muzej Musa, koji predstavlja preko 500 podvodnih statua i nalazi se pored Mančones grebena. Jedini način na koji možete doživjeti ovu ljepotu je ronjenjem do dubine mora.

Hormozgan, Iran

Put do ekstremnog juga Irana, odvešće vas do ove predivne provincije koja se zove Hormozgan.

Pored tradicionalnog hamama, hindu hramova i kraljevskih vila nekadašnjih kraljeva i kraljica, ono što se najviše izdvaja kao popularna turistička lokacija u ovom delu zemlje, je plaža protkana fitoplanktonima, zbog kojih neodoljivo svetluca tokom večernjih časova.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE