OVO SU EVROPSKE ZEMLJE U KOJIMA SE NAJČEŠĆE KRADU AUTOMOBILI: POGLEDAJTE KO JE NA VRHU LJESTVICE!

Usporedba pokazuje u kojim zemljama će vlasnici najvjerovatnije biti žrtva krađe automobila.

Gdje su lopovi najaktivniji? Britanski portal za Confused.com usporedio je učestalost krađa automobila u 35 evropskih zemalja od 2011. do 2019. godine. 

Treba reći da je učestalost krađa izračunata u odnosu na broj stanovnika (krađe na 100.000 stanovnika), a ne u odnosu na broj vozila. Prema Destatisu, u prosjeku 569 od 1.000 ljudi u EU posjeduje automobil (od 2019); Međutim, u nekim zemljama EU stopa posjedovanja automobila znatno je niža.

Ipak, usporedba pokazuje u kojim zemljama će vlasnici najvjerovatnije biti žrtva krađe automobila. Italija je zauzela neslavno prvo mjesto s 276 ukradenih automobila na 100.000 stanovnika. U Italiji je gustoća vozila po stanovniku nešto veća nego u Njemačkoj, ali uzimajući i to u obzir, stopa krađa je impresivna.

Prema Confused.com, svaki sat ukradeno je 19 automobila u Italiji. 

Češka Republika, Švedska, Francuska i Grčka također su među prvih 5. Najmanji broj krađa automobila je u Danskoj (pet krađa na 100.000 stanovnika), a odmah do Danske su Lihtenštajn, Hrvatska i Slovenija s niskim brojem krađa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE