OVO SU SUPERSPORTSKI AUTI KOJE SVAKO MOŽE PRIUŠTITI

Većina vozača sanja o skupocjenom supersportskom automobilu, a samo nekolicina za života sjedne za upravljač. Sada možete i vi.

Svi znamo kako replike supersportskih automobila mogu ispasti strašno. Većina njih je čisto smeće koje ničime, pa ni izgledom, ne asocira na original. Ipak, postoje izuzeci, pa tako i sasvim solidne replike. Jedna od njih je firma Executive Mod Trendz iz Mumbaija koja se bavi preradama standardnih automobila.

Najčešće su to prerade u “supersportaše”, a među njima su najpopularniji Ferrari i Lamborghini. Kad je potonji u pitanju, među njima je posebno poželjan Aventador koji se može dobiti i na osnovi Honde Civic. 

Za razliku od originala, ova desetak godina stara Honda ima motor i pogon sprijeda, ali njen vlasnik ne mari za to. Nisu ni proporcije optimalno pogođene, ali ima detalja koji izgledaju odlično.

Primjerice, svjetla koja su vjerna kopija originala.

U svakom slučaju vlasnik može zadovoljno voziti gradskim ulicama i dati prolaznicima priliku da se dive njegovom automobilu. Ono što ovaj automobil distancira od konfekcijskih rivala je i kabina, koja je također uređena u duhu Lamborghinija.

Ako i vi želite slično, znajte da se poneki primjerak uvijek nudi u prodaji. Jedan je upravo sada ponuđen.

Ako ste pak jedan od onih koji želi novi auto, a imate odgovarajuću bazu, moguće je naručiti karoserijski kit. Vrijeme izrade je do pet mjeseci. Primjerice, za Ferrari F430 baza je auto tipa Honde Accord, a cijena ide i do 20.000 eura. Kako takva replika izgleda u vožnji, pogledajte ovdje. U ponudi su i terenci poput G klase i Hummera, a na popisu nalazimo još Audi R8, BMW i8, pa i Batmobile.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE