OVO UVIJEK ‘PALI’, U SVIM PRILIKAMA: PREPEČENI HLJEB SA BIJELIM LUKOM

U njemu svi uživaju.

SASTOJCI:

500 gr hljeba (baget, ciabatta)

5 kašika putera sobne temperature

2 kašike maslinovog ulja

3 čehna bijelog luka

1 kašilica origana

so

biber

PRIPREMA:

1. Zagrijte rernu na maksimum.

2. Hljeb izrežite na kriške.

3. U posudi pomiješajte samljeveni bijeli luk, maslinovo ulje, puter i origano.

4. Posolite, pobiberite i pomiješajte.

5. Namažite hljeb smjesom i pecite 5 minuta dok ne porumeni.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE