PANDEMIJA DONIJELA NOVI TREND NA APLIKACIJAMA ZA SPOJEVE: SVI SU SMANJILI OČEKIVANJA

Lockdown i ograničenja koja je sa sobom donijela pandemija uzrokovali su i promjene u načinu socijalizacije ljudi, ali i pronalasku partnera.

Prema podacima aplikacija za spojeve, u posljednje vrijeme sve je više onih koji imaju “manja očekivanja” te ne žele striktno ozbiljne veze.

Nakon što su “izgubili” prethodnu godinu, mnogi koji su u potrazi za partnerom odlučili su svojim profilima na aplikacijama za pronalazak partnera dodati dozu iskrenosti te priznati kako im ozbiljne veze nisu u fokusu interesovanja, ali i da nemaju pretjerano visoka očekivanja.

Ipak, postoje oni koji su lockdown vidjeli kao priliku za davanje prioriteta pronalaženju dobre veze.

S pandemijom i bez nje – izlasci i zabavljanje će uvijek imati uspona, padova i sivih zona, a novo istraživanje aplikacije za spojeve Tinder izvijestilo je o novom trendu za koji će se mnogi složiti da je pozitivan: zabavljanje s manje očekivanja.

Prema podacima Tindera, korisnici koji pripadaju Generaciji Z traže veću otvorenost prema mogućnostima nego ikad prije. Neće precizirati traže li vezu ili nešto ležerno, umjesto toga u opisima profila koriste fraze poput “vidjet ćemo gdje stvari idu” i “otvoreni za sve”.

Broj onih koji se vraćaju u potragu za “nijednom vrstom veze” porastao je za gotovo 50%.

Fraze koje su stekle popularnost u Tinder opisima profila uključuju: “Bez pritiska” – 36% više spominjanja, “Chill” – 34% više spominjanja, “bez očekivanja” – 32% više spominjanja, “kud nas voda nosi” – spominje se 27% više, a “šta se desi, desi se” – 26% više.

  • Nakon godine osjećaja ograničenja, naši članovi ne žele ograničavati svoje spojeve i tako smo svjedoci sve većeg trenda izlazaka s manje očekivanja – kazala je Laura Wilkinson-Rea, direktorica komunikacija Tindera iz Velike Britanije.
  • Budući da Generacija Z ažurira svoje biografije gotovo tri puta češće nego što je to bilo prije pandemije, naši članovi putem svojih profila daju potencijalne podudarnosti da mogu sve to pronaći na Tinderu. Bilo da je to prijateljstvo, ozbiljna veza ili flert – pojasnila je Wilkinson-Rea.

Korisnici Tindera ovaj trend karakterišu pozitivnim i iskrenijim u odnosu na ranije postupanje te smatraju da nakon godine svih vrsta ograničenja nosi dozu slobode, prenosi Klix.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ SCHMIDTA OKARAKTERISAO KAO ‘KOLONIJALNOG GOSPODARA’

0
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je dao intervju za hrvatsku televiziju RTL, gdje je, između ostalog komentarisao i posljednji potez visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona.