PAPA: UVIJEK JE MOGUĆE POČETI ISPOČETKA

Za vrijeme uskršnjeg bdijenja u Bazilici Svetog Petar u Rimu, papa Franjo poručio je vjernicima da je "uvijek moguće početi ispočetka, jer uvijek postoji novi život", prenosi agencija Ansa njegove riječi, koje su upućene ne samo vjernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije covida-19.

  • U ovim mračnim mjesecima pandemije osjećamo se blizu Gospoda koji je uskrsnuo, i koji nas poziva da ne izgubimo nadu”, poručio je papa Franjo.

Papa poziva i upućuje ne samo na novi početak, već i da se “otvaraju novi putevi tamo gdje se čini da ih nema, i da se ide, ako treba, i protiv plime i već viđenog”.

©VATICAN POOLIPAPIXSELL

Uskršnje bdijenje održano je uz strogo poštovanje antikovid mjera, i počelo je, zbog policijskog sata ranije nego obično, a prisustvovao je veoma mali broj vjernika, koji su prije službe prošli sve mjere kontrole.

Uskrsni ciklus slavlja, koji predvodi papa Franjo završava se danas misom u Bazilici Svetog Petra u Rimu, blagoslovom i na kraju vjekovnom tradicijom objave papine poruke Urbi et Orbi, javlja Tanjug.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.