PAR SPASIO TEK ROĐENOG VRAPCA, DANAS ŽIVI S NJIMA I NE ŽELI SE VRATITI U PRIRODU

Vrabac Chibi danas živi s Alešom i Janjom, parom koji ga je spasio nakon rođenja. Njegovih roditelja nije bilo u blizini. Daju mu puno slobode, ali se ne želi odvojiti od njih.

  • Bio je tako mali i krhak. Bojali smo se držati ga u rukama da ga ne povrijedimo. Uz njega je bio još jedan vrabac, ali je uginuo. Zbog toga smo odlučili da ćemo drugoga odnijeti kući i spasiti – ispričao je par za The Dodo.
  • Nismo imali pojma kako se brinuti o tako maloj ptici. Pitali smo susjede što da radimo i saznali smo da malenog vrapca možemo hraniti s razmočenom mačjom hranom. Upravo smo to radili. U tu hranu stavljali smo i banane. Njemu se to svidjelo – objasnili su Aleš i Janja.

U dnevnom boravku napravili su mu stanište. Napravili su kućicu samo za njega, u kojoj je imao staru odjeću kako bi mu bilo toplije, a najbitnije je bilo da u blizini ima hranu.

  • Malo mu je bilo teško naučiti letjeti. Krenuo je s malim udaljenostima, ali je uspio”, ispričao je par.

Kada je narastao, odnijeli su ga u prirodu kako bi bio tamo gdje mu je mjesto. Bilo im je teško, ali znali su da je to ispravno.

  • Odletio je na drvo, mislili smo da je to to. Ali nakon nekoliko sekundi se vratio. To se ponavljalo iz dana u dan. Naposljetku smo ga uzeli doma i dajemo mu puno slobode. Postali smo porodica”, zaključio je par.  

Video pogledajte OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.