PARA NA PARU: U SUSJEDNOJ DRŽAVI ČAK 58 MILIONERA, EVO KOLIKO NAJBOGATIJI IMA NA RAČUNU

Više od 100 hiljada eura depozita u bankama ima 3.501 deponent, a od toga je 1.887 građana i 1.614 pravnih lica, odnosno firmi.

U Crnoj Gori je na kraju juna ove godine 58 građana imalo na depozitnim računima u bankama iznos iznad milion eura, prema mjesečnim podacima koje su banke dostavile Centralnoj banci (CBCG).

  • Najveći iznos depozita fizičkog lica iznosi 25,2 miliona eura. Reč je o nerezidentu – naveli su iz CBCG za dnevni list “Dan”, dodavši da ne raspolažu podacima o zanimanju tog deponenta.

Prvih deset štediša po visini štednih uloga u bankama zajedno raspolažu iznosom od 66 miliona eura.

Prema podacima Fonda za zaštitu depozita (FZD), ukupni depoziti fizičkih i pravnih lica u Crnoj Gori iznosili su na kraju prošle godine 3,38 milijardi eura, što je za 96 miliona, odnosno 2,78 odsto manje u odnosu na 2019. godinu.

Podgorički list navodi, također, da 5.097 deponenata ima na bankovnim računima između 50 i 100 hiljada eura, od čega 4.110 fizičkih i 987 pravnih lica. Više od 100 hiljada eura depozita u bankama ima 3.501 deponent, a od toga je 1.887 građana i 1.614 pravnih lica, odnosno firmi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE