PARKIRALI AUTO ISPRED VLASTITE KUĆE, PA DOBILI KAZNU SKORO 3.000 MARAKA

Par iz San Franciska je dobio kaznu u iznosu od 1500 dolara za parkiranje na sopstvenom prilazu.

To je nešto što su njih dvoje radili gotovo 40 godina, ali gradsko odjeljenje za planiranje kaže da su njihove navike parkiranja kršile zakon.

Prema dopisniku ABC-a, parkiranje vozila na prevoju koji se nalazi ispred kuće predstavlja prekršaj, što su upravo učinili Džudi i Ed Krejn. Njihov dom se naime nalazi se strmom brežuljku zbog čega je parkiranje na ulici izazov. Tako su parkirali na prilazu ispred svoje kuće, što su radili posljednjih 36 godina, navodi Jutarnji.hr.

Ipak, neko je prijavio Džudi i Eda i nekoliko njihovih komšija zbog istog prekršaja. Šef planiranja San Franciska Den Sajder je rekao da razume frustraciju vlasnika, ali grad je donio zakon da bi osigurao da vlasnici kuća ne pune svoja dvorišta automobilima, što se čini kao nešto što bi trebalo da može da se čini na vlastitom imanju, pogotovo kada je dvorište betonirano.

Par je dobio kaznu od 1542 dolara uz prijetnju od dodatnih 250 dolara svaki dan kada ponovo parkiraju automobil u svoje dvorište. Njih dvoje su poslali mejl gradu, očekujući da će priznati da je došlo do greške, ali grad je ostao uz svoju odluku. Umjesto toga, odjeljenje za planiranje navodi da je moguće da par dobije izuzeće ako mogu da dokažu da parkiraju na tom mjestu već 40 godina. Svi dokazi koje je par uspio da pronađe nisu zadovoljavali gradske standarde.

Iako paru više neće biti dozvoljneo da koristi svoje dvorište kao parking, grad ih je rasteretio kazne nakon što su pomjerili automobile. Prema kanalu ABC, San Francisko je takođe obavijestio par da bi mogli da izgrade nadstrešnicu za automobil, ili garažu, što bi im omogućilo parkiranje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPOZORENJE METEOROLOGA: VEČERAS OPASNOST OD MRAZA, SAMO JEDAN DIO BIH IMAT...

0
- Opasnost od mraza! Naredna noć, jutarnji sati subote donose lokalno prizeman do slab mraz. Najviše na udaru istok Bosne, područje Podrinja.