PARLAMENTARCI SUTRA IPAK NEĆE RAZMATRATI IMENOVANJE MLAĐENA BOŽOVIĆA

Državni parlamentarci sutra se neće izjašnjavati o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Razlog leži u činjenici da je Stranka demokratske akcije dovela u pitanje davanje podrške Božoviću za ministarsku funkciju zbog njegove kontroverzne prošlosti odnosno dovođenja u vezu sa koruptivnim radnjama i optužbama za mobing, piše Klix.

Nakon jučerašnjeg sastanka SDA i SNSD-a u Sarajevu javnosti nisu saopćeni konkretni zaključci osim što je generalni sekretar SDA poručio da će njegova stranka do početka sjednice u četvrtak iznijeti svoj stav, dok je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao da nema nikakvih problema u vezi sa imenovanjem Božovića.

Ipak, danas je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je, nakon sjednice Kolegija tog doma u proširenom sastavu, izjavio novinarima da je predsjednik Kluba SDA zatražio da se sa sutrašnjeg zasjedanja tog doma skine tačka dnevnog reda koja je vezana za potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice, odnosno da se prolongira za narednu sjednicu.

Klix.ba nezvanično saznaje da je postignut kompromis vodećih parlamentarnih stranaka te će ova tačka biti skinuta sa sutrašnje sjednice, a da će državni parlamentarci o (ne)imenovanju Božovića glasati na narednoj sjednici početkom februara.

Treba istaći da je Mlađen Božović prošao provjere SIPA-e i CIK-a, a da su SDA, SNSD i HDZ dogovorili da neće sporiti kandidate koji ispune te uslove.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DUA LIPA U PRIŠTINI SPREMA SPEKTAKL KAKAV BALKAN NE PAMTI: SANJALA...

0
Dua Lipa govorila je o prelasku u svijet glume sa svojim ulogama u „Barbie” i „Argylle” koje je imala prošle godine. Albanska pjevačica (28) glumila je sirenu u „Barbie” i otpjevala „Dance the Night” za film. Utjelovila je teroristicu LaGrange u „Argylleu”.