PAS NAPAO DJEČAKA I ODGRIZAO MU DIO UHA: VLASNIK HTIO NA MJESTU DA GA USPAVA

Devetogodišnjaka je u blizini centra Vlasotinca u Srbiji jučer, bez ikakvog povoda, napao vlasnički pas, belgijski ovčar rase "malinoa".

Mališana je pas izujedao po tijelu i otkinuo mu dio uha, potvrdio je jedan od rođaka dječaka.

Tragedija bi bila daleko veća da razjarenu životinju nije spriječio njen vlasnik.

  • Hitna pomoć iz Vlasotinca je stigla odmah, ukazala mu prvu pomoć, odvezla u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, odakle je upućen u KC Niš – priča rođak, a informacija je potvrđena i iz Urgentnog centra.

Napad na dječaka desio se oko 14 sati dok se on igrao na malom parkovskom prostoru između dvije zgrade, koji se graniči sa ogradom iz čije kuće je izletio pas.

  • Kako su djeca koja su bila sa njim ispričala i meni, pas nije bio u boksu, već je šetao po dvorištu. Vlasnik je ulazio u dvorište, otvorio kapiju, a pas je uspio da mu pobjegne i direktno je nasrnuo na naše dijete – priča sagovornik Jugmedia koji kaže da je morao da popije lijekove za smirenje.

Ne krivi vlasnika psa, jer i on je bio veoma potresen, samo mu, kaže, zamjera što čuva tako opasnu životinju.

  • To je pas rase ‘malinoa’ koji može da preskoči zid visine i preko dva metra – ocjenjuje rođak dječaka koji kaže da je vlasnik htio na licu mjesta da uspava psa, ali da mu policija nije dozvolila zbog predstojećih analiza.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.