PAŠIĆ, GRAFIČKA DIZAJNERICA, KROZ SVOJE RADOVE PRENOSI SLIKU DANAŠNJEG DRUŠTVA: BORBA POJEDINCA KOJI RATUJE SA SVOJIM DEMONIMA

Sarajka Hana Pašić, grafička dizajnerica, oduvijek je gajila ljubav za umjetnost.

Završila je srednju umjetničku školu, a onda upisala Akademiju Likovnih umjetnosti u Sarajevu, na kojoj je prije dvije godine i diplomirala u oblasti fotografije. Svoje radove izlagala je Češkoj Republici, u Brnu, te u BiH. Dizajnirala je i plakate za predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Svoj prvi rad, kako nam priča, čuva na posebnom mjestu. 

 28-godišnja Hana uspjela je ostvariti svoj san i realizovati drugu samostalnu izložbu u sklopu projekta ULUPU u BiH ”Umjetnost u izlogu”. Hana kroz svoje radove pokušava prenijeti sliku današnjeg društva prikazujući moć podsvijesti u kojoj svaki element predstavlja određeni grijeh ili vrlinu. Njena izložba opisuje i borbu svakog pojedinca koji ratuje sa svojim demonima kroz život.

Od februara 2019, djeluje Galerija Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH i od tada do danas, nepunih pet godina, mladim umjetnicima Galerija nudi priliku da promovišu svoje umjetničke vizije i kreativnost i realizuju najzahtjevniji izazov u karijeri-samostalnu izložbu.

Jedinstvenu izložbu radova koju autorica Hana Pašić predstavlja kao svojevrsnu ikonografiju 21. vijeka svi zainteresovani mogu pogledati do 23. avgusta, svakim danom osim nedjelje od 10 do 18 sati u prostorijama Galerije Udruženja likovnih umjetnika, primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH.

(T.Zerdo)

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE