PATRIJARH PORFIRIJE DANAS STIŽE U SARAJEVO

Patrijarh srpski Porfirije danas počinje dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

Doček je predviđen u 16.45 sati u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh će sutra u 9.30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva.

Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih općina.

Sastanak će početi u 15 sati, nakon čega su predviđene izjave za medije, saopćeno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.