PEKAR OTKRIVA KAKO DA VAM HLJEB DUŽE OSTANE SVJEŽ I DA SE NE MRVI

Niko ne voli hljeb i peciva „od juče'', ni stare od nekoliko sati.

Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je svježe, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.

Ako se nakon pritiskanja tijesto brzo vrati u prvobitno stanje – svježe je. Ako ostane „spljošten“, bolje ga zaobiđite.

Ako pravite hljeb kod kuće, vjerovatno ste primijetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv od onog iz pekare, ali u čemu je tajna?

Koji sastojak dodaju pekari, pa je tijesto dugo svježe i meko kao pamuk?

Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci!

  • Vijek trajanja pekarskih proizvoda, hljeba, mafina i kolača možete produžiti dodavanjem kašike meda u tijesto. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, lepine i hljeb ostaju dugo svježi i ne mrve se – objašnjava profesionalni kuhar iz „Haggis Pub & Kitchen“.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BDS I KOLAŠINAC POZDRAVLJAJU ODLUKU OSMANIJA O REZOLUCIJI UN-A O GENOCIDU...

0
Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je danas da je Sjeverna Makedonija jedan od kosponzora Rezolucije UN o genocidu u Srebrenci za koju će se glasati 2. maja i pozvao Srbiju da je i ona podrži.