PENCE: SPREMNI SMO DA BRANIMO SVOJE INTERESE NA BLISKOM ISTOKU

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je danas da SAD razmatraju dokaze koji sugerišu da je Iran odgovoran za napade na saudijska naftna postrojenja i da je Washington spreman da brani svoje i interese saveznika na Bliskom istoku.

“Procjenjujemo sve dokaze. Savjetujemo se sa saveznicima. Predsjednik Donald Trump će u narednim danima utvrditi najbolji smjer za akciju”, naglasio je Pence.

Američki predsjednik je ranije upozorio da su SAD “zapete i spremne” da odgovore na napade, ali je naglasio da ne želi rat.

Pence je najavio da će američki državni sekretar Mike Pompeo otputovati u Saudijsku Arabiju radi razgovora o odgovoru na napade.

Američki potpredsjednik je dodao da, ukoliko je Iran tokom vikenda izvršio napade na saudijska naftna postrojenja radi pritiska na Trumpa da ublaži sankcije onda im neuspješna ta strategija.

Iran je negirao da je odgovoran za napade koji su doveli do prekida polovine naftne proizvodnje u Saudijskoj Arabiji.

Odgovornost za napad preuzeli su Huti pobunjenici iz Jemena, koji imaju podršku Irana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJLIJA ZA HAYAT: ISTINA SE MORA UTVRĐIVATI NA SUDU, A NE...

0
Nakon jučerašnje medijski vrlo popraćene akcije „Black Tie 2“, u kojoj su uhapšene 23 osobe, a sljedećeg dana u pritvoru zadržane samo tri, te nakon pojačanog broja hapšenja u današnjem izdanju emisije „Dobar dan, BiH“ razgovarali smo o ukupnom radu Tužilaštva Kantona Sarajevo s glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, čiji mandat uskoro istječe.