PET JEDNOSTAVNIH NAČINA KAKO DA VAM LADICE I ORMAR UVIJEK ODLIČNO MIRIŠU

Ljeto je u punom jeku, a možda ćete primijetiti da se vaš ormar i ladice nakon duge zime osjećaju malo prašnjavo i da ispuštaju neugodan miris.

Ako vaša svježa odjeća ovih dana miriše manje od čistog, evo pet jednostavnih načina koji su odlični za ublažavanje neugodnih mirisa i prilika da udahnete novi život vašoj garderobi, kako piše MindBodyGreen.

Soda bikarbona

Soda bikarbona nije samo za održavanje frižidera svježim! Prema stručnjakinji za toksine u okolišu Tonyi Harris, stavljanje otvorene kutije sode bikarbone u područja sa ustajalim zrakom, poput ormara i ladica, može pomoći apsorbirati neke od tih dugotrajnih mirisa.

Esencijalna ulja

Za opciju koja ne samo da upija neugodan miris, već dodaje i ugodan miris, Harris kaže da također možete napuniti posudu s pola šoljice sode bikarbone i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja.

– Jednostavno ga protresite jednom sedmično kako biste osvježili miris i pojačali sodu bikarbonu koja upija miris – dodaje ona.

Sapun

Ima li oko vas sapun koji ne koristite? Pomoću njega osvježite ormar ili ladice. Samo pripazite da je još uvijek zamotan u papir, jer ne želite da ostaci sapuna dođu na policu ili u ladice.

Vrećica od lavande

Druga mogućnost osvježenja vašeg ormara je izrada vlastite vrećice s lavandom. Sve što vam treba je malo tkanine, riže i suhih pupoljaka lavande. Iglom i koncem, možete sašiti male vrećice, ali ih možete i jednostavno vezati uzicom. Napunite vrećice rižom i lavandom tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu.

Ostavite cipele izvan ormara

I posljednje, ali ne najmanje važno, ako stvarno želite osigurati da vaš ormar ostane što svježiji, cipele stavljate van njega. Ipak, niko ne želi obući košulju koja miriše na stopala.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE