PETEV: NOGOMETAŠI KOJE SAM POZVAO SU NAJBOLJI KOJE IMAMO NA RASPOLAGANJU

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev danas je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Finske i Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a tim povodom je kratko govorio za zvaničnu internet-stranicu Nogometnog saveza BiH.

Petev je pozvao ukupno 25 igrača za predstojeće utakmice te smatra da su to najbolji nogometaši koje naša zemlja trenutno ima.

  • Na spisku se nalazi 25 igrača, pratio sam ih i mislim da su trenutno najbolji koje imamo na raspolaganju. Nadam se da će svi biti zdravi, da neće biti povreda a kroz razgovore koje sam imao, shvatio sam da su igrači motivisani te da i oni jedva čekaju da se okupimo. Želimo dobro početi kvalifikacije, tri utakmice su u samo nekoliko dana. ali ova prva sa Finskom nam je najbitnija. Nećemo imati puno vremena za treninge pa ćemo se posvetiti taktičkoj i mentalnoj pripremi, a stalno govorim da ću insistirati na zajedništvu i borbenoj igri. Kad svi imaju takav odnos, onda sam siguran da ni rezultat neće izostati – rekao je Petev.

Podsjetimo, Zmajevi će ovaj ciklus započeti gostujućom utakmicom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske koja se igra 24. marta u Helsinkiju. Nakon toga slijedi prijateljski meč sa Kostarikom 27. marta u Zenici te još jedan kvalifikacijski susret s Francuskom 31. marta. u Sarajevu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE