PETEV: PROTIV DANSKE MORAMO POKAZATI VIŠE SNAGE I KARAKTERA

Dva dana nakon utakmice sa Crnom Gorom selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev kaže da su se utisci slegli te da je stručni štab detaljno analizirao igru tima, ali i svakog pojedinca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prijateljski susret protiv Crne Gore na Grbavici završen je rezultatom 0:0, tako da je BiH niz bez pobjede produžila na 12 utakmica, a Petev na četiri od kada je preuzeo selektorsku poziciju.

  • Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili, a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike, koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan, ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera – istakao je Petev za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Uoči sutrašnjeg putovanja za Kopenhagen selektor ističe da su svi reprezentativci spremni, izuzev golmana Ibrahima Šehića, koji bio sjajan na golu u utakmici protiv Crnogoraca. Također, kazao je da protiv Danske neće biti Radeta Krunića, koji ima važne privatne obaveze, ali da se u tim vraća Siniša Saničanin, koji je propustio susret s Crnom Gorom, kako bi potpisao ugovor s beogradskim Partizanom.

  • Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema s koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro, ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza – rekao je selektor bh. selekcije i osvrnuo se na narednog protivnika:
  • Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za EURO, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90. minute. Već smo sedam-osam dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati.“

“Zmajevi“ su u srijedu na stadionu Grbavica odigrali 0:0 u prijateljskom ogledu sa Crnom Gorom, a ciklus će završiti u nedjelju duelom protiv Danske na stadionu Brondby u Kopenhagenu s početkom u 18 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE