PIJAN UDARIO U TRI VOZILA, POLOMIO DRVO PA SE ZABIO U STUB

Za samo 10 minuta vozač (51) iz Bjelovara u pijanom stanju uspio je da napravi pravi krš i lom vozeći se kroz centar grada, udarivši u tri vozila, slomivši drvo i udario betonski stub javne rasvjete.

Izmjereno mu je 1,64 promila, a njegova “avantura” počela je u nedjelju nekoliko minuta prije 20 sati, kad je na Trgu Eugena Kvaternika udario u vozilo ispred sebe za čijim upravljačem je sjedila žena (47).

Vozačica je ostala šokirana za volanom, a on je nastavio da vozi, da bi nekih par stotina metara dalje prilikom ulaska u Gundulićevu ulicu udario parkirano vozilo koje je od siline udarca bačeno na zelenu površinu te u još jedan parkirani auto.

Vozač (51) je nastavio dalje, prema Gajevoj ulici.

Nije prošao ni 200 metara kada je udario u mlado drvo, koje je slomio i produžio prema Trgu Stjepana Radića. Njegova vožnja tamo je okončana udarcem u betonski stub javne rasvjete i tako okončao neviđeno divljanje ulica Bjelovara koje je uznemirilo brojene stanovnike.

Ubrzo je stigla i policija koja je vozača odvela na pregled u Opštu bolnicu gdje je zadržan na liječenju, saopštili su u ponedjeljak iz Pu bjelovarsko bilogorske. U toku je obrada i pripremanje nekoliko prekršajnih prijava.

Niko osim vozača nije povrijeđe, prenosi “24sata.hr”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE