PIKANTNI PEČENI SIR

Ovo morate probati

Sastojci:

  • 1 sudžuka,
  • 225 g sira tilzita,
  • 115 g mozzarella sira,
  • 0.50 šoljica kiselog vrhnja,
  • 115 g čili papričica, sušena.

Priprema:

1. Popržite razmrvljenu kobasicu bez omota dok ne bude više ružičasta pa je ocijedite na papirnatom ručniku.

2. Izmiješajte sireve, kiselo vrhnje i nasjeckane čili papričice u velikoj zdjeli pa umiješajte prženu kobasicu.

3. Stavite smjesu u tavu.

4. Pecite 20-25 minuta na 190 stepeni dok se sir ne otopi i postane mjehurast.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.