PILETINA NA ŠVICARSKI NAČIN: NIKO NE MOŽE ODOLJETI OVOM JELU

Ovo jeftino, a ukusno jelo pravi se začas, a mogu ga praviti i kulinarski amateri…

Sastojci:

700 grama pilećih prsa
kašika gustina
pola kašike sode bikarbone
dvije kašike limunovog soka
2 kašike acceto balsamica
sol
brašno
ulje za prženje

Priprema:

Čekićem istucati pileća prsa i isjeći ih na kockice.
Posoliti, dodati sodu bikarbonu, pa dobro promiješati.
Poprskati sokom limuna i balsamikom, te dodati gustin i opet sve izmiješati.
Nakon što odstoji 20 minuta uvaljati u brašno i pržiti na ulju.
Servirati uz omiljenu salatu, piše malakuharica.com

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZNAKOVI DEHIDRACIJE KOJIH ČESTO NISMO SVJESNI

0
Kako su nam topli dani sve bliži, pravo je vreme da obratimo pažnju na naše navike vezane za hidrataciju. Dehidracija je vrlo opasna, pročitajte kako da je prepoznate.