Svježe jagode su pogodne za pripremu odličnog pirea, a pravi je gušt jesti desert od ovog omiljenog voća tokom cijele godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pire od jagoda se ne kuha i blago je zaslađen, a upravo po tome se razlikuje od pekmeza. Može trajati do pet dana ako se čuva u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru. Može se i zamrznuti te tako čuvati do tri mjeseca.
Odličan je dodatak palačinkama, sladoledu, kolačima i tortama. Vjerujte nam, nećete požaliti ako ga pripremite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
SASTOJCI:
600 grama svježih jagoda
1/2 limuna srednje veličine
30 grama šećera
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PRIPREMA
Jagode izrežite na četvrtine i stavite u blender. Potom dodajte sok iz pola limuna te šećer.
Sve sastojka blendajte dok smjesa ne bude glatka i ujednačena, 1-2 minute.
Spremno je za posluživanje ili zamrzavanje!
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.