PIRE OD PEČENE MRKVE

Ovo morate probati.

Sastojci:

700 g mrkve,

pola šoljice toplog mlijeka,

3 čehna bijelog luka,

2 kašike maslinovog ulja,

1 kašika maslaca,

1 kašičica soka limuna,

četvrtina kašičice mljevenog kumina,

četvrtina kašičice mljevenog muškatnog oraščića,

so,

biber.

Priprema:

1. Mrkvu očistiti, staviti u posudu za pečenje pa obložiti maslinovim uljem i začiniti kuminom, muškatnim oraščićem, soli i biberom.

2. U posudu za pečenje dodti i cjeloviti, neočišćeni bijeli luk.

3. Peć na 220 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok mrkve ne počnu poprimati laganu smeđu boju.

4 Kada se mrkve malo ohlade izmiksati je i pretvoriti u pire. Pritom im dodajte iz ljuske istisnuti pečeni bijeli luk, maslac, sok limuna i onoliko zagrijanog mlijeka koliko je potrebno da dobijete pire željene konzistencije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.