PISMO ŽENE KOJA JE S 37 UMRLA OD RAKA NATJERAT ĆE VAS DA SE ZAPITATE KAKO ŽIVITE

Australska vojnikinja Ruth Hunt preminula je od raka dojke u 37. godini života, a posljednjeg dana života napisala je pismo mlađoj sebi kako bi potaknula druge da više cijene život.

Pismo je objavio 7News, a u njemu je Ruth podijelila životne lekcije koje je naučila dok se borila s teškom bolešću.

Njena prva životna lekcija je da se ne bojite tražiti pomoć kad vam zatreba. Iako je možda teško prihvatiti da ne možete sve sami, Ruth u pismu navodi da će “vam olakšati život” kad prihvatite pomoć svojih najmilijih. Naglasila je važnost porodice i kako određeni prijatelji mogu postati kao porodice u nekim teškim vremenima.

  • Rak će vas naučiti da je porodica sve. Oni će biti oni koji će sjediti pored vas na hemo-odjelu, letjeti s jednog kraja Australije na drugi samo da bi bili s vama, slati vam pakete za njegu i cvijeće. To neće biti kolege s posla. To su prijatelji koji zovu, čak i nakon loših vijesti, prijatelji koji će vas podržati i voljeti te prihvatiti, čak i ako postanete sasvim drugačija osoba od one koju su upoznali, napisala je.

Naglasila je i da ju je rak naučio da se ne treba živcirati oko sitnica u životu.

  • Niko se neće sjećati jeste li uzeli slobodan dan zbog prehlade, obukli istu odjeću kao neko drugi ili dobili lošu ocjenu, napisala je te dodala da najviše žali što je propuštala Badnjake s porodicom zbog posla.

Opisala je i koliku sreću vam mogu donijeti kućni ljubimci, ali i naglasila važnost toga da naučite reći ne.

  •  Rak će vas naučiti da mnogi ljudi već dugo iskorištavaju vašu velikodušnost i dobrotu. Što ranije naučite reći ne, to bolje, savjetovala je.

Na kraju je poručila svima da što više putuju i izlaze iz svojih “safe” zona.

  • Učini to. Imaš toliko mjesta za istraživanje. Idi u Afriku dok možeš i da, Europa je nevjerojatna, ali puno je različitih mjesta za istraživanje van Europe, poručila je.

Ovo su njene životne lekcije:

1. Ne bojte se tražiti pomoć – to će vam olakšati život.

2. Porodica je sve – ne zanemarujte svoje voljene.

3. Manje se živcirajte – nitko se neće sjećati dana kada ste zakasnili ili loše ocjene iz eseja koju ste dobili.

4. Psi su zakon – maženje s kućnim ljubimcem je jedna od najvećih životnih radosti.

5. Ok je reći ne, ako se netko naljuti zbog toga, to je njihov problem.

6. Putujte što više možete – i nemojte se brinuti što ćete izostati s posla zbog toga, posao će čekati i kad se vratite.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.