Probajte s našim, napravite pitu za 45 minuta, za koju vam treba samo nekoliko sastojaka, koje svi imate u svojim kuhinjama. Napravite je u većim količinama, jer ovu pitu možete jesti za doručak, ručak i večeru.
SASTOJCI ZA KORU:
450 grama krompira
3 kašike maslinovog ulja
2 čajne kašičice soli
½ čajnekašičice bibera
Kašika naribanog parmezana
SASTOJCI ZA FIL:
5 jaja
200 ml mlijeka
paradajz
50 grama mladog luka
100 grama teletine ili piletine po želji
100 grama topivog sira poput cheddara
čajna kašičica luka u prahu
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stepeni. Ogulite krompir i narežite ga na tanke ploške.
Krumpir pomiješajte s maslinovim uljem, naribanim parmezanom i začinima. Ploške rasporedite po dnu i rubu vatrostalne posude. Stavite kratko zapeći na 15 minuta.
Za to vrijeme ispržite meso dok ne postane hrskavo. Narežite ga na komadiće, pa ubacite u istučena jaja, mlijeko, sir, povrće i začine.
Tako pripremljeni fil prelijte preko krompira i vratite u pećnicu na još 30 minuta.
Poslužite toplo uz salatu po želji.
Prijatno!