PIVSKA HRSKAVA PILETINA

Danas vam predlažemo pivsku hrskavu piletinu.

Sastojci:

600 grama bijelog pilećeg mesa

200 grama pšeničnog oštrog brašna

300 ml piva

2 jaja

so, biber i začini po ukusu

Priprema:

Meso narežite na široke trakice, začinite i pustite neka odstoji. Za to vrijeme umutite jaja, dodajte brašno, pivo pa posolite i pobiberite.

Neka smjesa odstoji 10-ak minuta. Svaki komad piletine umočite u smjesu od jaja i piva, te pržite na malo ulja. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako biste odstranili višak masnoće.

Piletinu poslužite uz umak od kiselog vrhnja (vrhnje pomiješajte s dva usitnjena češnja češnjaka ili narezanim svježim vlascem i soli), pečeni krompir i salatu od rikule i paradajza.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GRAĐANI NE DOZVOLJAVAJU POLICIJI DA ZATVORI KAFIĆE U CRNOJ GORI

0
Ugostiteljski objekti u općini Tuzi, u Crnoj Gori, jutros su uglavnom otvoreni uprkos mjerama Ministarstva zdravstva za suzbijanje koronavirusa zbog čega je intervenisala i policija, no građani nisu dozvolili zatvaranje objekata.