Danas vam predlažemo pivsku hrskavu piletinu.
Sastojci:
600 grama bijelog pilećeg mesa
200 grama pšeničnog oštrog brašna
300 ml piva
2 jaja
so, biber i začini po ukusu
Priprema:
Meso narežite na široke trakice, začinite i pustite neka
odstoji. Za to vrijeme umutite jaja, dodajte brašno, pivo pa posolite i
pobiberite.
Neka smjesa odstoji 10-ak minuta. Svaki komad piletine
umočite u smjesu od jaja i piva, te pržite na malo ulja. Nakon prženja stavite
na papirnati ubrus kako biste odstranili višak masnoće.
Piletinu poslužite uz umak od kiselog vrhnja (vrhnje
pomiješajte s dva usitnjena češnja češnjaka ili narezanim svježim vlascem i
soli), pečeni krompir i salatu od rikule i paradajza.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.