PJEVAČA OPTUŽENOG ZA SILOVANJE NAPALI U ZATVORU DOK ČEKA SUĐENJE

Otkako je završio u zatvoru, pjevač R.Kelly pod budnim lupom javnosti, a splet okolnosti njegovog suđenja i čekanja presude nisu nimalo uobičajeni.

Naime, njegov branilac Steven Greenberg je stranim medijima saopćio kako je Kelly u čikaškom zatvoru zadobio povrede nakon što ga je napao isfrustrirani zatvorenik kojeg je uznemirio “lockdown” čitavog zatvora.

On je, prema njegovim riječima, bio u svojoj ćeliji kada se tamo ušetao pobunjeni zatvorenik te ga počeo udarati. – Razgovarao sam s nekoliko njegovih cimera koji kažu da nije previše povrijeđen – objasnio je u kratkom razgovoru za američke medije Greenberg.

  • Prema tvrdnjama zatvora, zadobio je lakše porede, nije ništa slomljeno ili slično – tvrdi branilac koji je tokom karantine imao pune ruke posla jer su R.Kellyjevi fanovi protestirali ispred zatvora.
  • Koliko shvaćam, svaki put kad se događaju ti protesti, cijeli zatvor doživi “lockdown” – Greenberg tvrdi opisujući da tada svi zatvorenici odlaze u svoje ćelije i praktički doživljavaju kaznu zbog svih koji R.Kellyju daju podršku na protestima.

Inače, pjevač je optužen po deset tačaka optužnice za seksualni napad i uznemiravanje četiri žene, od kojih su tri bile maloljetne, u periodu od 1998. do 2010. godine. Jedna od njih je i bila Lanita Carter koja je prva javno podijelila iskustvo o pretrpljenom seksualnom napadu u intervjuu za CBS.

Ona se predstavila kao jedna od četiri žene koje su optužile R.Kellyja za seksualno zloostavljanje i uznemiravanje, zbog čega su pjevača uhitili u februaru ove godine. Lanita Carter je ispričala kako je R.Kellyju plela poznate pletenice dvije godine, kad ju je prije 15 godina napao. Tvrdi da ju je pjevač probao prisiliti na oralni seks prije nego što je masturbirao i pljunuo joj u lice. Carter je tada imala 24 godine, a u intervjuu je potvrdila da je poslala svoju majicu na DNK testiranje i da su joj tužioci potvrdili da se uzorci podudaraju s njezinim i R.Kellyjevim DNK-om.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE