PJEVAČICA OČAJNIČKI POKUŠAVALA DA IZAĐE IZ KANALA, BILA JE ŽIVA: ŠOK NA SUĐENJU, VJEŠTAK OTKRIO DETALJE

Pred Višim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je ubio suprugu Jelenu, inače pjevačicu.

Marjanović je stigao je u Palatu pravde sa advokatika, a nešto kasnije im se pridružio i advokat Zarić.

Vještak Dušan Keckarević saslušan je i naveo da na odeći Marjanovića nisu nađeni tragovi krvi, a da bi prema povredama trebalo da ih ima. Keckarević je pojasnio da je Jelena ubijena u kanalu, jer na to ukazuju svi tragovi, a da trag klizanja sa druge strane kanala pokazuje da je bila živa i pokušala da izađe. Vještak je govorio i o tragu koji je nađen u kolima na zadnjem sjedištu, rekao je da je njega mogla da prenese druga osoba, predmet, ali i sama Jelena Marjanović.

Na suđenju su prikazane i fotografije sa uviđaja i fotografije odjeće Jelene i Zorana koja je vještačena. Sudija je odlučila da se ne prikažu slike tela na mjestu zločina i sa obdukcije. Zoran je sve vrijeme pratio monitor, a kada je sudija pomenula tijelo vidjelo se da mu je teško, imao je tužan izraz lica i gutao je knedle.

Najavljene su završne riječi pošto više nema dokaza. Trenutno se odlučuje kada će biti održane.

Zločin se, da podsjetimo, dogodio 2. aprila 2016. godine na nasipu u beogradskom naselju Crvenka, a tijelo nesretne žene otkriveno je dan kasnije u kanalu.

Zoran Marjanović uhapšen je u septembru 2017. godine, a u pritvoru je bio do jula 2018.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.