POBJEDNICI SBF START UP CHALLENGEA: ŽELJELI SMO NAPRAVITI NEŠTO KORISNO ZA DRŽAVU

Bračni par, Nejra Bešlija-Aščerić, doktorica stomatologije i Tarik Aščerić doktor dentalne medicine, pobjednici su treće sezone emisije Sarajevo Business Forum Start Up Challenge.

Njihova ideja da prvi u BiH pokrenu proizvodnju četkica za zube dobila je najviše ocjene stručnog žirija.

Kako je kazao Tarik, sama ideja se javila još dok su studirali.

  • Pandemija nas je potakla da krenemo s tim. Uvidjeli smo da dosta stvari uvozimo, ovisimo u drugim državama. To je naša struka i bilo nam je nekako najbliže i najprirodnije i tad smo počinjali s tom idejom. Uočili smo koji su proizvodi na našem tržištu dobri, i uvidjeli da nemamo toliko kvalitetnih proizvoda i da se svi uvoze. Željeli smo napraviti nešto korisno za našu državu.

Nejra je istakla da su se odlučili prijaviti na takmičenje kada su primjetili da je super prilika za ljude koji imaju neku ideju.

  • Obzirom da smo bili na početku realizovanja naše ideje, svaki vid podrške nam je dobrodošao. Nismo imali velika očekivanja, jer je konkurencija bila izuzetno dobra, ali kada smo pobjedili dobili smo toliko pozitivnih reakcija od ljudi iz okruženja, da je to nadmašilo sva naša očekivanja.

Oni dodaju da je proizvod već ugledao svjetlost dana i da je trenutno u testnoj fazi, i žele da bude najbolja na našem tržištu jer je domaći, bosanski i moraju osvjetlati obraz, te se nadaju da će idući mjesec biti na policama.

(Nermina Hasić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE