POČELO SUĐENJE MANIJAKU KOJI JE OBLJUBIO 12-GODIŠNJU DJEVOJČICU, PA SE VESELIO S NJENIM OCEM

U petak je u Višem sudu u Šapcu počelo suđenje Aleksandru I. (38) iz Belotića kod Bogatića, koji je optužen da je obljubio 12-godišnju djevojčicu iz tog mjesta.

Na prvom glavnom pretresu je odbranu iznio samo okrivljeni Aleksandar, a kako Blic saznaje, njegov iskaz se u određenim dijelovima razlikuje od dosadašnjih iskaza koje je davao, a koji su se takođe međusobno razlikovali.

  • U policiji, Tužilaštvu, na Sudu, svaki put kad je pričao nešto je mijenjao – kaže izvor.

Ovo suđenje je zbog zaštite žrtve, koja je maloljetna, zatvoreno za javnost, a naredno ročište je zakazano za 22. mart, kada će biti saslušano devet svjedoka i troje vještaka.

Tada će svjedočiti i djevojčicini roditelji.

  • Nisam znao da će proces biti zatvoren za javnost. Krenuli smo supruga i ja, djetetu nismo rekli da je sve počelo, jer je tek počela da se oporavlja, nećemo opet da je izlažemo stresu – navodi Vladan Ćirić, djevojčicin otac i objašnjava da se njen oporavak dodatno produžio i otežao kada je u januaru okrivljeni pušten iz privora da na slobodi čeka presudu:
  • Traje to baš dugo, još je na terapijama, na lijekovima, redovno ide na razgovore sa psihologom. Stala je u jednom trenutku “na noge”, a onda je on pušten, došao je kući koja je na 200 metara od naše… Znala je i ona i svi smo znali da ćemo prije ili kasnije morati da ga sretnemo, i to ju je vratilo na početak. Nije još to, to, ali opet je krenulo na bolje, ide u školu, izađe… Sitni su koraci, ali se popravlja situacija

Na prvom glavnom pretresu je odbranu iznio samo okrivljeni Aleksandar, a njegov iskaz se u određenim dijelovima razlikuje od dosadašnjih iskaza koje je davao, a koji su se takođe međusobno razlikovali.

  • U policiji, Tužilaštvu, na Sudu, svaki put kad je pričao nešto je mijenjao – kaže izvor.

Ovo suđenje je zbog zaštite žrtve, koja je maloletna, zatvoreno za javnost, a naredno ročište je zakazano za 22. mart, kada će biti saslušano devet svedoka i troje vještaka.

Tada će svjedočiti i djevojčicini roditelji.

  • Nisam znao da će proces biti zatvoren za javnost. Krenuli smo supruga i ja, djetetu nismo rekli da je sve počelo, jer je tek počela da se oporavlja, nećemo opet da je izlažemo stresu – navodi Vladan Ćirić, djevojčicin otac i objašnjava da se njen oporavak dodatno produžio i otežao kada je u januaru okrivljeni pušten iz pritvora da na slobodi čeka presudu:
  • Traje to baš dugo, još je na terapijama, na lijekovima, redovno ide na razgovore sa psihologom. Stala je u jednom trenutku “na noge”, a onda je on pušten, došao je kući koja je na 200 metara od naše… Znala je i ona i svi smo znali da ćemo prije ili kasnije morati da ga sretnemo, i to ju je vratilo na početak. Nije još to, to, ali opet je krenulo nabolje, ide u školu, izađe… Sitni su koraci, ali se popravlja situacija.

NE ZNAM KAKO ĆU REAGOVATI KAD GA VIDIM

Sve što su proživjeli, kaže, odrazilo se na nju i na cijelu porodicu, a Vladan i njegovo supruga Stanka poslije devet mjeseci treba da pogledaju u oči čovjeka koji je nakon godina provedenih u njihovoj kući napao dijete, koje je gledao kako odrasta:

  • Ona je pretrpila veliki stres, bila je jednom u toj sobi za posebno osjetljive svjedoke, dala je iskaz u prisustvu dječjeg psihologa i više ne bi trebalo da ide, a mi… Ja sam čovjek od 50 godina, mislim da umijem da se kontrolišem, mada… Ne znam, mogu sada da pričam kako ću se osjećati i kako ću reagovati kad ga vidim, od tad ga nisam sreo… Ja mogu da se nakljukam lijekovima i da odem tamo, ali… Ne znam… – kaže Vladan i dodaje da se trudi da ne razmišlja o tome, jer situacija nije nimalo laka, dok njegova supruga Stanka dodaje da nije sigurna kakva će biti njena rekacija:
  • Mi ne znamo kako ćemo da reagujemo kad se sretnemo s njim, ja za sebe mogu da kažem da ne znam…

BESTRAGA MU GLAVA, SAMO NEKA GA OSUDE

Vladan dodaje da samo želi da ga osude.

  • Ma bestraga mu glava, izdržaćemo, samo se nadam da će da ga osude. I zbog ovoga što je uradio i da se ne ponovi tako nešto. Jer mi živimo u malom mjestu, ne možemo da se izbjegavamo, a tih dana prije nego što je opet vraćen u pritvor ljudi su djecu sklanjali sa ulice, uopšte nije bilo svejedno – zaključuje.

OBLJUBIO DJEVOJČICU KOJU ZNA OD DJETINJSTVA PA SE VESELIO S NJENIM OCEM

Više javno tužilaštvo u Šapcu je protiv Aleksandra I. podiglo optužnicu 10. decembra prošle godine i tereti ga za krivično djelo obljuba nad djetetom, za koje je zaprijećena zatvorska kazna od 5 do 12 godina.

On je okrivljen da je 19. juna prošle godine napastvovao djevojčicu (12) tokom proslave rođendana na kom je ona bila sa roditeljima u Bogatiću, na kojoj je i on bio gost.

Prema navodima Tužilaštva, zloupotrebio je povjerenje djevojčice, koju poznaje godinama jer je bio zaposlemn kod njenog oca, izveo ju je u šetnju i tada je obljubio. Nakon toga se vratio u restoran i nastavio da se veseli sa njenim ocem kao da se ništa nije dogodilo.

OPET SE NAŠAO U NJENOJ BLIZINI

Kada je djevojčica dozvala majku saznalo se šta se dogodilo, a on se dao u bijeg. Uhapšen je iste noći i od tada se nalazio u pritvoru sve dok njegovu žalbu nije 11. januara prihvatio Apelacionu sud u Novom Sadu i vratio je na odlučivanje šabačkom Sudu, nakon čega je okrivljeni pušten da se brani sa slobode.

Odluka je obrazložena time da je “odnos javnosti prema navedenom događaju izgubio na intenzitetu”.

Kako optuženi za obljubu živi u blizini djevojčicine kuće, nju i njene roditelje je odluka uznemirila, a došlo je i do burne reakcije u javnosti, pa je Aleksandar I. nakon žalbe Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, koju je usvojio Apelacioni sud u Novom Sadu, 31. januara. po istom osnovu po kom je pušten iz pritvora u isti i vraćen – zbog uznemirenja javnosti

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NEPRONALAZAK DANKINOG TIJELA BUDI SUMNJU

0
Slučaj dvogodišnje Danke Ilić šokirao je region. Kada je djevojčica nestala niko nije mogao ni slutiti koliko se monstruozno djelo krije iza njenog nestanka.