POČINJE OPORAVAK: SDA IMA VIŠE ČLANOVA U NOVOIZABRANIM SAVJETIMA MJESNIH ZAJEDNICA NEGO CIJELA ‘TROJKA’ ZAJEDNO

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Centar u saopćenju za javnost objavljenom danas osvrnuli su se na rezultate postignute na građanskim izborima za savjete mjesnih zajednica koji su se u nedelju održali u Općini Centar.

Općinski odbor SDA Centar tvrdi da je oporavak Općine Centar počeo te da SDA danas ima više svojih članova i kadrova u novoizabranim savjetima mjesnih zajednica Općine Centar nego cijela koalicija “Trojka” zajedno

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani Centra,

na građanskim izborima za savjete mjesnih zajednica koji su se u nedelju održali u Općini Centar učestvovali su i građani koji su istovremeno članovi i kadrovi Stranke demokratske akcije. Pozdravljamo i potičemo građanski aktivizam i ponosni smo što naše komšije, ali i naši članovi, i kroz ovaj nivo lokalne organizacije žele unaprijediti sredinu i društvo u kojem živimo.

Na osnovu ukupnih rezultata jasno je da je SDA u Centru ubjedljivo na prvom mjestu po učešću njenih članova i kadrova u novoizabranim savjetima mjesnih zajednica. U navedeni rezultat nisu uračunati kredibilni nestranački kadrovi kojima je, na bazi njihovog integriteta i doprinosa u lokalnoj zajednici, SDA kroz svoju strukturu dala punu podršku ne praveći razliku između njih i članova SDA. Ukoliko bi u cilju analize i mjerenja uporedili ove izbore sa Lokalnim izborima 2020. godine, na principu stranačkih nadmetanja i koalicija, možemo biti ponosni na činjenicu da SDA danas ima više svojih članova i kadrova u novoizabranim savjetima mjesnih zajednica Općine Centar nego cijela koalicija “Trojka” zajedno.

Uvođenjem Povjereništva i izborom novog rukovodstva i struktura počeo je oporavak SDA u Općini Centar, a jučerašnji izbori su potvrda ispravnog pravca i povratka SDA na mjesto koje joj dolikuje i pripada. Mjesto s kojeg će aktivno učestvovati u oblikovanju ambijenta za život u našoj općini. Ponosni smo na pažljivo odabranu strukturu članova i kadrova koji danas čine SDA u našoj općini. Svakodnevno radimo na temelju dobre namjere, kompetencije, sposobnosti, nesebičnosti i želje da opšte dobro bude uvijek ispred naših ličnih ambicija. Naše kandidate za savjete mjesnih zajednica smo birali na tim principima. Rezultat i povjerenje naših komšija govori da smo izabrali pravi put. Na tom putu se nećemo umoriti.

Pozivamo građane Općine Centar da pažljivo prate rad naših ljudi u savjetima mjesnih zajednica. Pozivamo sve građane Općine Centar da se po bilo kojem pitanju obrate članovima SDA u njihovim savjetima. Pozivamo građane Općine Centar da bilo koju vrstu nepravilnosti ili eventualno neprincipijelnog rada izabranih članova savjeta, bez obzira kojoj stranci pripadali pa tako i samoj SDA, prijave Općinskoj organizaciji SDA Centar koja će shodno prijavama adekvatno reagovati. Pozivamo sve naše komšije i članove savjeta na cijeloj općini, bez obzira osjećaju li pripadnost ijednoj stranci i bez obzira kojoj, na zajednički rad u izgradnji općine koja će biti mjesto lijepog života i općine na ponos svih njenih građana.

S poštovanjem,

Općinski odbor SDA Centar

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GUTERRES S BEĆIROVIĆEM I KOMŠIĆEM U SJEDIŠTU UN-A: NEGIRANJE GENOCIDA JE...

0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antóniom Guterresom u sjedištu UN-a u New Yorku.