POČINJEMO ŽIVOT NAKON KORONE: U OKVIRU PRIPREMA ZA TURISTIČKU SEZONU GRČKA U SUBOTU OTVARA 515 PLAŽA

Nakon što je 4. maja počela ublažavati restriktivne mjere, Grčka će u subotu otvoriti 515 plaža kako bi se pripremila za turističku sezonu u vrijeme pandemije koronavirusa, objavili su britanski mediji.

Na plažama će vrijediti niz restriktivnih mjera. Zbog fizičke distance na 1.000 kvadratnih metara moći će biti 40 posjetitelja, zabranjeno je točenje alkohola, nisu dozvoljene sportske aktivnosti poput nogometa, udaljenost između suncobrana bit će četiri metra, u restoranima i barovima neće biti stolova već će gosti moći preuzeti hranu i piće te ih konzumirati na svojim ležaljkama.

  • Na plažama će vrijediti specifična pravila i njihova provedba strogo će se kontrolirati. Ovo je važan test koji moramo proći kako bi pokrenuli turizam – izjavio je glasnogovornik grčke vlade Stelios Petsas.

Nemaju ni 3 hiljade zaraženih

Grčka se uspješno nosila s epidemijom koronavirusa, ima 2.770  zaraženih, dok je 156 osoba preminulo.

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis nedavno je izjavio da je vlada posvećena tome da turistička sezona počne 1. jula.

Turizam je najvažnija privredna grana i njegov udio u grčkom BDP-u iznosi oko 20 posto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U SVLAČIONICI POZNATOG KLUBA: TRENER DOBIO OTKAZ ZBOG VEZE S...

0
Menadžer engleskog ženskog fudbalskog kluba Leicester City Women Willie Kirk (45) dobio je otkaz nakon što je istraga otkrila da je prekršio kodeks ponašanja.