PODJELJENO 2353 RAMAZANSKIH PAKETA NARODU BIH OD PRIJATELJSKE DRŽAVE KUVAJT

U sklopu godišnjeg projekta pomoći socijalno ugroženim kategorijama i ove godine je realizovana podjela ramazanskih paketa te je podjeljeno 2353 prehrambenih paketa koje je donirao Sekretarijat za Vakuf Kuvajta, posredstvom Ambasade države Kuvajt-a u BiH.

Projekat je realizovan u saradnji sa organizacijama “Most povjerenja” i “Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS”, a također je podjeljeno i 3.000 kilograma hurmi u nekoliko bh. gradova i povratničkih sela.

Obzirom da je ove godine podjela započela u jeku pandemije, posebna pažnja je usmjerena da pomoć dođe do starih i iznemoglih osoba kao i onih socijalno osjetljivih koji ramazanske dane provode u krugu porodica bez mogućnosti snabdijevanja hranom iz finansijskih ili nekih drugih razloga.

Sekretarijat za Vakuf Kuvajta i Ambasada Kuvajta u BiH kontinuirano provode projekte humanitarne pomoći narodu BiH i sretni smo što smo i ove godine u prilici da obradujemo mnoge porodice jer mjesec Ramazan nije samo odricanje od hrane i pića već i pokazivanje suosjećajnosti jednih za druge.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DRAMA U SRBIJI: CRNOLISTAŠ VULIN IDE U RUSIJU DA LOBIRA PROTIV...

0
Bivši šef srbijanske BIA-e Aleksandar Vulin kojeg je Dodik proglasio za Senatora RS najavio je da će učešće na bezbjednosnoj konferenciji u Sankt Peterburgu iskoristiti da lidere i zvaničnike više od 120 zemalja upozna o "istini" o rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da se nađe pred Generalnom skupštinom UN.