PODMETNUT POŽAR U DŽAMIJI ČIJA JE GRADNJA U TOKU: DŽEMATLIJE SU U STRAHU U HOLANDIJI

Podmetnut je požar u džamiji u gradu Gouda, u Holandiji, čija izgradnja traje.

Požar je nastao u džamiji Esselam, čija je gradnja u toku, a pretpostavlja se da napadač ima oko 40 godina.

Farid Habibi, pomoćnik predsjednika Udruženja muslimana iz Maroka, pri kojem će džamija djelovati, u razgovoru s novinarom AA osudio je napad.

  • Riječ je o namjernom napadu u džamiji čija se gradnja privodi kraju. Ovo je zastrašujuće. Džemat je iznenađen i u strahu –  rekao je Habibi.

Dodao je kako su sretni što je požar ugašen na vrijeme.

  • Iako šteta nije veoma velika, ovo je za nas veliki gubitak i proces gradnje će biti produžen – rekao je Habibi.

Dodao je kako je o svemu obaviještena policija i da je pokrenuta istraga.

U saopćenju holandske policije navodi se kako se za požar sumnjiči osoba od oko 40 godina.

Dojava o požaru zaprimljena je sinoć oko 3 sata iza ponoći, po lokalnom vremenu.

Osoba koja je dojavila za požar, navodi kako je nepoznata osoba na džamiju bacila predmet, te je potom došlo do požara.

Privedena je jedna osoba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HABOTA: UZ POLITIČKU VOLJU I PODRŠKU, U PROCESU PRISTUPANJA BIH U...

0
Direktorica Direkcije za evropske integracije (DEI) Elvira Habota je u razgovoru za Fenu kazala da osnovno pravilo pregovora o pristupanju jeste da svaka država kandidat mora preuzeti svu pravnu stečevinu, sve pravne propise Evropske unije u svoj pravni sistem do dana članstva, a suština pregovora su rokovi i način realizacije tih zadataka.