PODRŠKOM VLADE FBIH FINANSIJSKA SITUACIJA U OVOM KANTONU JE STABILNA

Odlukom o raspodjeli javnih prihoda, primjenjujući ponder dva kao i u 2020. i 2021. budžetskoj godini, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 4.152.000 KM.

Ugovor o dodjeli sredstava, 13. juna 2022.godine potpisala je premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, a kako je ovom prilikom kazala, sredstva će biti operativna u roku od 30 dana od dana potpisivanja.

Prema njenim riječima, radi se kontinuiranoj finansijskoj podršci našem kantonu sa nivoa Federacije, a sredstva koja su dodijeljena su od velikog značaja za poboljšanje finansijske situacije unutar budžeta BPK Goražde.

  •  Posebno nas ohrabruje činjenica da Vlada FBiH već treću godinu zaredom donoseći ovakvu odluku pokazuje jedan vid senzibiliteta prema nerazvijenim kantonima unutar FBiH , šaljući poruku da im je bitan svaki dio FBiH.Naime, namjera Vlade BPK Goražde je ova grant sredstva koristiti, prije svega, za finansiranje strukturnih reformi unutar BPK Goražde, kao što je jačanje zdravstvenog, ekonomskog i javnog sektora te finansiranje kapitalnih projekata od značaja za BPK Goražde“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.
Fena

Zahvaljujući podršci sa nivoa FBiH, finansijska situacija u budžetu  BPK Goražde je u velikoj mjeri stabilizovana u odnosu na raniji period.

  • U 2019. godini  suočili smo se sa deficitom budžeta koji je iznosio preko deset miliona KM, a zahvaljući podršci koju smo u kontinuitetu imali sa nivoa FBiH i transparentnom utrošku sredstava od 2019 godine pa do kraja 2021.godine, uspjeli smo pokriti taj akumulirani deficit, tako da je budžetska 2021.godina okončana suficitom, a ukoliko se nastavi ovom praksom, nadam se da će ova vlada mandat završiti pozitivnim ishodom -dodala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.