Potrebno:
5 breskvi, oguljenih i narezanih na osmine
100 g šećera
¼ kašičice soli
Biskvit:
70 g maslaca
130 g glatkog brašna
120 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
180 ml mlijeka
cimet u prahu, po želji
Priprema:
U lonac stavite narezane breskve, šećer i so te promiješajte da se sjedini. Kuhajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i breskve puste sok. Sklonite s vatre i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 175 stepeni. Narežite maslac na komade i ubacite u kalup za pečenje 20 x 30 cm. Stavite posudu u pećnicu na 5 minuta kako bi se maslac rastopio. Kada se otopi, izvadite posudu iz pećnice.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Ulijte mlijeko i promiješajte dok se ne sjedini. Smjesu izlijte u tavu preko rastopljenog maslaca i zagladite površinu. Po smjesi rasporedite breskve i sok koji su pustile. Po vrhu posipajte cimet ukoliko ga koristite. Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta. Poslužite toplo, po želji s kuglicom sladoleda.