POGLEDAJTE KONVOJ EUFOR-OVIH TRUPA NA AUTOPUTU A1

EUFOR-ove snage svakog dana pristižu u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku partnerima u našoj zemlji.

U Bosni i Hercegovini nove snage EUFOR-a će biti raspoređene u cijeloj državi koji će uz Oružane snage Bosne i Hercegovine garantirati stabilnost, dok je 2.000 njih spremno u svakom trenutku kao dodatna podrška doći u našu državu.

Naši čitatelji su nam do sada poslali fotografije iz više bh. gradova gdje su uočili po nekoliko vozila EUFOR-a, a danas na autoputu A1 imali su priliku vidjeti cijeli konvoj specijaliziranih vozila.

Pogledajte video OVDJE.

Iz EUFOR-a je ranije saopćeno da je pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom niovu mogla potencijalno uzrokovati i nestabilnost u BiH te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti koja se poduzima s ciljem jačanja stabilnosti u BiH.

  • Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, naveli su oni ranije.

Pogledajte video OVDJE.

U narednih nekoliko dana u BiH će dnevno stizato od 10 do 20 vozila EUFOR-a koje će građani BiH moći vidjeti na ulicama, a danas su na putu ka bazi u Sarajevu napravili kratku pauzu u Zenici te se uputili ka konačnom odredištu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.