POGLEDAJTE POSLJEDNJU SNIMKU POLJSKOG AUTOBUSA PRIJE NESREĆE

Snimka s nadzorne kamere s čvora Breznički Hum prikazuje autobus koji je jutros sletio s ceste i u kojem je preminulo 12 putnika. Na videu se vidi poljski autobus 7 minuta prije nesreće. Na snimci nije vidljivo nikakvo neuobičajeno ponašanje vozača. Svi stradali u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka kod Brezničkog Huma su poljski državljani, […]

Snimka s nadzorne kamere s čvora Breznički Hum prikazuje autobus koji je jutros sletio s ceste i u kojem je preminulo 12 putnika.

Na videu se vidi poljski autobus 7 minuta prije nesreće. Na snimci nije vidljivo nikakvo neuobičajeno ponašanje vozača.

Svi stradali u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka kod Brezničkog Huma su poljski državljani, potvrdila je u subotu poljska novinska agencija PAP, pozivajući se na poljsko ministarstvo vanjskih poslova.

  • U ovom trenutku to možemo potvrditi”, rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova te dodao da je “autobus varšavskih registarskih oznaka.”

Dvanaest osoba je poginulo, a više od 30 je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4 kod Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, kada je s saobraćajnice sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki je nakon te tragične nesreće u Hrvatsku uputio ministra zdravstva Adama Wojciecha Niedzielskog i zamjenika ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza, a s njima također putuje i medicinari i psiholozi, prenosi PAP.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE