POHOVANA PILETINA IZ RERNE ZA RUČAK

Sastojci:

5 komada pilećih prsa,

2 kašičice soli,

1/4 kašičice bibera,

1/4 kašičice ljute paprike,

1 kašičica bijelog luka u prahu,

1 kašičica crvene paprike,

2 kašike majoneze,

2 kašike kisele pavlake,

2 kašike parmezana,

1,5 šolja prezli,

2 kašičice kukuruznog brašna,

100 ml ulja (po želji).

Priprema:

1. Piletinu presjeći napola da dobijemo tanje komade i onda po dužini napola. Jedan komad podijelimo na 4 dijela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselu pavlaku i parmezan i pomiješati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.

2. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.

3. Piletinu uvaljati u prezle i redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem.

4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ: ODNOSI S IZETBEGOVIĆEM IDU NABOLJE

0
Na poziv predsjednika Italije Sergia Mattarella predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravi u jednodnevnoj službenoj posjeti Rimu.