POJAVILA SE VELIKA RUPA PORED ZGRADE UKC RS: OVO JE UZROK

Jedan veliki potporni zid na gradilištu nove garaže Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) se tokom radova nakrivio pa su građevinci morali da iskoriste jedan bager kako bi spriječili eventualno rušenje.

Na jednoj fotografiji se vidi kako se “otvorila” zemlja na tome dijelu, a  druga fotografija prikazuje da je korpa bagera iskorištena da podboči krivi zid.

U UKC RS potvrdili su da je zid oštećen, objasnivši da je “došlo do odstupanja potpornog zida” kod “lamele 1”, a da je sve prijavljeno Inspektoratu.

  • Po konstatovanju navedenih dešavanja, UKC RS je preduzeo sve potrebne radnje, te organizovao sastanak sa projektantom i nadzornim organom. Izvođaču su date instrukcije za dalje postupanje kao i nova tehnička rješenja, a obaviješten je i Inspektorat RS – kažu u UKC RS.

Inače, prije nešto manje od dvije godine počela je izgradnja garažnog kompleksa kod UKC RS, u banjalučkom naselju Paprikovac. Ovaj projekat vrijedan je oko 30 miliona KM, a garaža bi trebalo da na četiri nivoa ima oko 2.500 parking mjesta, piše MONDO.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE