POKREĆU SE ANODNA POSTROJENJA U ALUMINIJU: ISPUNJENI USLOVI ZA PRODUŽENJE UGOVORA

Aluminij industrija d.o.o. Mostar najavila je oživljavanje pogona anoda nakon što je ispunila sve uvjet za produženje ugovora o poslovnoj suradnji s Aluminijem d.d. Mostar, saznaje Večernji list.

Ugovor će biti produžen na maksimalni period od 30 godina.

Aluminij industrija ispunila je obvezu postizanja maksimalnog proizvodnog kapaciteta Ljevaonice te zapošljavanja minimalno 220 bivših radnika Aluminija. Uz sve to bivšim radnicima Aluminija osigurane su i veće prosječne plaće.

Aluminij industrija tijekom ove godine povećala je proizvodnju trupaca s 3000 tona na 12.500 tona mjesečno, a sve proizvodne količine do kraja ove godine već su ugovorene.

Arhiv

Također je pokrenuto svih deset peći u Ljevaonici, što je postignuto nakon modernizacije peći P1 i P2, a za sljedeću godinu najavljeno je aktiviranje anodnih postrojenja.

Skupština Aluminija u rujnu ove godine odobrila je davanje u najam pogona tvornice Anoda kompaniji Aluminij industrija, čime će se zaposliti između 50 i 80 novih radnika, što znači oživljavanje druge faze. Nakon Ljevaonice, koja je pokrenuta u novembru  prošle godine te je do sada angažirano 220 ljudi, sada se kreće s drugom fazom – oživljavanje pogona anoda, navodi Večernji list.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE