POKRET RUKOM KOJI JE NAUČILA NA TIK TOKU JOJ SPASIO ŽIVOT: PRONAĐENA NESTALA TINEJDŽERKA

Policija iz Kentuckya u Sjedinjenim Američkim Državama spasila je tinejdžerku iz Sjeverne Karoline nakon što je dala znak za pomoć gestom rukom, poznatom na TikToku, a koji prestavlja porodično nasilje, saopćeno je iz policije.

Roditelji su u utorak prijavili nestanak 16-godišnjakinje iz Ashevillea u Sjevernoj Karolini, naveli su iz ureda šerifa okruga Laurel u Kentuckyu.

U četvrtak je vozač iz Kentuckya nazvao 911 i prijavio da je vidio djevojku u nevolji u vozilu na međudržavnoj cesti.

  • On je bio iza vozila i primijetio je putnicu u vozilu kako čini geste rukama koje su poznate na društvenoj mreži TikTok, a predstavljaju nasilje kod kuće i znače “trebam pomoć – nasilje u porodici – stoji u saopćenju ureda šerifa.

Prema kanadskoj zakladi za žene, specifičan pokret rukom može se koristiti kada je neko u nevolji. Onaj koji koristi signal drži ruku podignutu s dlanom okrenutim prema vani, zatim savija palac, a potom zatvara prste kako bi uhvatio palac.

Iz policije su za CNN kazali da je tinejdžerka gestu rukom naučila na TikToku. Osoba koja je nazvala 911 ostala je narednih 11 kilometara iza vozila u kojem je bila djevojka, te prenosila informacije policiji. Policija je u konačnici uspjela zaustaviti to vozilo i spasiti djevojku.

Osumnjičeni je najprije iz Sjeverne Karoline djevojku odveo u Ohio gdje je imao rođake. Napustili su Ohio kada su njegovi rođaci saznali da je djevojka maljoljetna i da je prijavljen nestanak, naveli su iz policije.

  • Ne znamo koliko je dugo vozeći se međudržavnom cestom iz Ohia djevojka taj signal pokazivala drugim vozačima u nadi da će neko primijetiti da je u nevolji – kazao je Gilbert Acciardo, zamjenik šerifa okruga Laurel.

Policija je uhapsila muškarca u četvrtak i optužila ga za protivzakonito lišavanje slobode i seksualno iskorištavanje maloljetne osobe.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.