POKUŠAJ UBISTVA U BIHAĆU: DONIJELI GA PRED MUP S TEŠKIM POVREDAMA VRATA

Policiji u Bihaću je sinoć, nešto prije ponoći sa nepoznatog broja telefona prijavljeno da u ulici Muhsina Rizvića, na par stotina metara od zgrade MUP-a USK leži povrijeđena osoba.

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola, koja nije zatekla niti povrijeđenog niti druge osobe.

Međutim, nedugo nakon toga, pred zgradu MUP-a su došla četiri migranta iz Afganistana koji su donijeli petog, a koji je imao vidne povrede leđa i vrata, nanesene najvjerovatnije hladnim oružjem.

  • U međuvremenu je stigla i Hitna pomoć koja je povrijeđenog zbrinula i prevezla u kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje su mu konstatirane teške povrede. Dežurni tužilac je događaj okarakterisao kao pokušaj ubistva, budući da su povrede teške i nansene su u predjelu vrata. Prema jutrošnjim informacijama, povrijeđeni je trenutno u stabilnom, ali i dalje teškom stanju – kazao je za Faktor portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Kazao je da su četiri osobe zadržane u policijskoj stanici i trenutno se sa njima obavlja razgovor, kako bi se pokušalo doći do informacija o okolnostima događaa.

  • Uviđaj je započet sinoć, ali je zbog loših uslova prekinut i nastavljen je jutros pod nadzorom kantonalnog tužioca. U toku je rad na utvrđivanju identiteta povrijeđenog, sa kojim nije bilo moguće obaviti razgovor, kao i identifikaciji i pronalasku osobe koja mu je nanijela povrede – kazao je Šiljdedić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI ALBUM PJESAMA ZA DJECU “SLOVOTRAGAČ” – HIT MJUZIKL!

0
Novi album pjesama za djecu pod nazivom “SLOVOTRAGAČ – Hit mjuzikl” predstavlja izuzetno značajno muzičko iskustvo koje će obogatiti edukaciju djece u današnjem vremenu.